RMC Classics Zemst wil beste Harley-Davidson custom builder zijn

harley Harley-Davidson-dealer RMC Classics uit Zemst neemt deel aan de internationale Battle of the Kings Harley-Davidson custom-competitie. In deze wedstrijd strijden Harley-Davidson-dealers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) om de titel van beste custom builder. De deelnemende dealers nemen de Sportster Iron 883 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht.

In de Benelux nemen elf authorized Harley-Davidson-dealers deel aan de wedstrijd. Het publiek kan tot 18 april via de speciale website stemmen op zijn favoriete customized Sportster Iron 883. Vervolgens vindt er een juryronde plaats en wordt de winnaar voor de Benelux gekozen.

De winnende Benelux-dealer gaat door naar de finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle-event Wheels & Waves in het Franse Biarritz begin juni. Hier kroont een jury van ervaren custom bike-experts één dealer tot Custom King van 2016.

TomMoensAl bijna veertien jaar lang is Tom Moens de eigenaar van het Harley-Davidson dealership in Zemst, opgericht door zijn vader in 1990. Tom groeide op tussen de motoren en gaat met zijn team opnieuw de strijd aan in de tweede editie van Battle of the Kings. Zijn motto: “Er is meer mogelijk met een Harley-Davidson dan enkel het standaard wisselen van de uitlaat.” Tom Moens: “De Sportster Iron is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook heel fijn om mee te rijden. Samen met mijn gedreven en gepassioneerde team wilden we het sportieve gevoel van de bike benadrukken met onze custom-versie. Na overleg kwamen we tot een origineel ontwerp en brachten we een compleet nieuwe motor aan. Van het stuur tot en met de benzinetank, de handvaten en de volledige carrosserie: we hebben alles onder handen genomen. Maar het is vooral onze zelfgemaakte uitlaat die deze Sportster Iron tot een waar pronkstuk maakt.”

De iconische Sportster-serie is sinds 1957 een Amerikaans motoricoon. Het is een van de meest populaire Harley-series voor customization in de new wave custom scene. Net als zijn voorgangers is de nieuwe Iron 883 bij uitstek geschikt om de customization-skills van het Harley-Davidson-dealernetwerk te laten zien.