RLSEuropeDe Franse producent van houten pallets PGS (Palettes Gestion Services)-groep heeft een belang van 73% verworven in het kapitaal van het Mechelse RLS Europe N.V. Dat meldt De Vlaamse Ondernemer. PGS neemt de participaties van de Belgische investeringsfondsen Vinnof (PMV) en Vectis Participaties over. Die stapten in 2007 in het kapitaal. Het overnamecontract werd ondertekend door Jean-Louis Louvel, voorzitter en stichter van PGS, en Yves Vanvlasselaer, eigenaar van RLS Europe.

PGS-groep, dat met de transactie een eigen dienst voor de logistieke afhandeling, levering en afhaling van gebruikte pallets verwerft, bedong ook al een voorakkoord over de overname van de resterende 27% van het kapitaal in RLS.

PGS stelt een volume van ruim 500 miljoen pallets (hoofdzakelijk inruilbare EUR-PAC-pallets) ter beschikking van zijn klanten. Die kunnen de pallets altijd en overal in Europa opnieuw inleveren zonder ze te moeten sorteren of herstellen. RLS was tot voor kort enkel actief in Frankrijk, België en Italië. PGS heeft vestigingen in Frankrijk, België, Marokko, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten.