BERLAAR-HEIKANT – De vernieuwingsoperatie van RitaSun in Berlaar-Heikant is achter de rug. Naast het kappersgedeelte heeft ook het zonnecenter een flinke makeover ondergaan. Bovendien stapt ook Koen Lemmens, zoon van zaakvoerder Rita Verhoeven, mee in de zaak.

RitaSun startte in 1985 op de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant. Vijftien jaar later verhuisde de zaak naar een nieuw pand iets verderop in de Sint-Rumoldusstraat.

“Daar zitten we nu al 17 jaar lang en in al die tijd was er niets aan het interieur gedaan”, zegt zaakvoerder Rita Verhoeven. “Ik wilde een open gevoel creëren en een moderne invulling aan de zaak geven. Alle ruimtes zijn dan ook volledig onder handen genomen. Verder hebben we een koffiehoekje opgezet waar mensen na hun knipbeurt of bezoek aan de zonnebank rustig kunnen vertoeven. Beleving is echt wel het sleutelwoord van deze vernieuwing.”

Ook het zonnecenter heeft een grondige metamorfose ondergaan. Bij de start van RitaSun konden klanten van één zonnebank gebruik maken. Dat aantal werd al snel uitgebreid naar acht. Na de makeover staan er nog zeven zonnebanken. “Dat we van acht naar zeven zonnebanken gaan, is een heel bewuste keuze. We kiezen voor meer ruimte en comfort, maar ook voor meer kwaliteit. De zeven toestellen die hier vandaag staan, zijn technisch zeer verfijnd. De Ergoline 1600 is daarbij het neusje van de zalm.”

Familiezaak

Niet alleen de vernieuwingsoperatie, maar ook de komst van Koen Lemmens blaast een frisse wind door de zaak. De 22-jarige zoon van Rita Verhoeven wordt verantwoordelijk voor het zonnebankgedeelte. “Hij staat in voor het onthaal van de klanten, de uitleg rond het zonnecenter en het onderhoud ervan en neemt ook het administratieve gedeelte op zich”, duidt Rita Verhoeven. “Op die manier kan ik me nog meer op het kapperswerk focussen.”

En ook al heeft RitaSun al heel wat levensjaren op de teller staan, van rustig aandoen is er nog geen sprake. Integendeel zelfs, de openingsuren worden een stuk ruimer. “In plaats van uit te bollen, schakelen we een flinke versnelling hoger. Samen met mijn zoon investeren we met de volle goesting verder in dit verhaal.”