Reynaers werkt mee aan BEN-project Futurfantastic

FuturfantasticReynaers Aluminium uit Duffel was één van de externe partners die hebben meegewerkt aan de realisatie van het Futurfantastic.be-project van de groep Saint-Gobain in Hoboken.

De groep heeft samen met architecten- en studiebureau denc!-studio een modale woning in Antwerpen die op energetisch gebied een ramp was samen met een aantal externe partners gerenoveerd tot een bijna-nulenergiewoning. De woning werd zo goed geïsoleerd dat het energieverbruik voor verwarming werd gereduceerd tot 53 kWh/m² per jaar. Samen met de energie voor sanitair warm water kan die nodige energie worden opgewekt met een warmtepomp die werd gekoppeld aan pv-panelen.

Een team van Reynaers Aluminium aangestuurd door projectleider Steven Daems leverde een bijdrage aan het  energiezuinig huis met aangepaste ramen en glas. Voor het schrijnwerk werd een CS-86 HI-profiel gebruikt. Dit aluminium profiel voor ramen en deuren met multikamerstrippen beantwoordt aan de strengste eisen op het vlak van thermische isolatie en luchtdichtheid en is daardoor ideaal voor lage energie- en passiefhuizen. Dit Reynaers-profiel kan worden uitgerust met dubbel en driedubbel glas.

Na de renovatie scoort de woning bijzonder goed op energetisch vlak. Het E-peil daalde van 546 naar 23 en het K-peil van 285 naar 33. Ook de luchtdichting en de U-waarden zijn drastisch verbeterd.