reynaersIn Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona opent Reynaers Aluminium NV uit Duffel eind oktober zijn eerste productie-eenheid in de Verenigde Staten. In deze vestiging werken tot nu toe slechts een twintigtal mensen, maar dat aantal zal de komende jaren stelselmatig worden opgetrokken tot ongeveer honderd. In deze fabriek worden volledig afgewerkte producten zoals ramen en deuren gemaakt. Ze zijn bedoeld voor woning- en projectbouw in het hogere marktsegment.

“Op het einde van deze maand gaan onze eerste Amerikaanse ramen in productie”, zegt Peter Ottevaere, marketing- en communicatiemanager van Reynaers. “Dat we daar op de markt komen met een afgewerkt product dat ter plaatse gemaakt is, geeft ons een voordeel.”

Tot nu toe produceerde Reynaers enkel in Ierland afgewerkte producten in aluminium. Die worden naar de oostkust van de Verenigde Staten geëxporteerd. “Omdat we ze niet kunnen verschepen naar de westkust, was Arizona een evidente keuze voor de locatie van een Amerikaanse productie-eenheid”, zegt CEO Martine Reynaers.

Reynaers Aluminium NV is actief in 37 landen en heeft in totaal 1.500 werknemers. In 2013 had het bedrijf een omzet van 317 miljoen euro en een nettowinst van 20 miljoen euro. Tegen 2020 is voor de vestiging in de VS een omzet van 40 miljoen euro gepland.