DUFFEL – Reynaers Group heeft het Zwitserse Forster Profilsysteme overgenomen van de Arbonia Group. Forster Profilsysteme is ontwikkelaar en fabrikant van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. 

Beide bedrijven zullen dankzij de overname hun leidende positie in de bouwmarkt voor respectievelijk aluminium- en staaloplossingen kunnen verstevigen. Forster Profilsysteme en Reynaers Aluminium blijven onafhankelijk werken en als afzonderlijke entiteiten deel uitmaken van Reynaers Group.

“De leidende positie van Forster in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal is een mooie aanvulling op de leidende positie van Reynaers op het gebied van aluminiumoplossingen,” zegt Martine Reynaers, ceo van Reynaers Group. “Nu Forster deel uitmaakt van ons portfolio, kunnen we perfect tegemoetkomen aan de vraag naar kwaliteitsvolle staal- en aluminiumoplossingen waarbij ook aandacht wordt besteed aan veiligheid en design.”

Voortdurende productinnovatie

Reynaers als Forster zullen hun individuele partners verder blijven bedienen, maar zullen nauw samenwerken om zo veel mogelijk ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en ICT, waardoor ze allebei sterker zullen worden. “Reynaers en Forster hechten allebei veel belang aan voortdurende productinnovatie, design en een superieure klantenservice,” zegt Martine Reynaers.

Swiss made Forster Profilsysteme werd opgericht in 1874 en stelt vandaag 210 mensen tewerk. Vanuit de productievestiging in het Zwitserse Arbon worden profielen geleverd aan klanten in de hele wereld. Naast de Zwitserse hoofdzetel zijn er nog regionale kantoren in 11 landen.

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese leverancier van vernieuwende en duurzame architecturale aluminiumoplossingen. Het Duffelse familiebedrijf Reynaers Group werd in 1965 opgericht en is met zo’n 2.000 werknemers actief in meer dan 70 landen wereldwijd.