Reynaers Aluminium, specialist in innovatieve aluminium raam-, deur- en gevelsystemen, heeft zijn Reynaers Campus in Duffel officieel geopend. Dat gebeurde samen met vicepremier Alexander De Croo en in het bijzijn van de zaakvoerders van bijna 200 klanten. Na de uitbreiding van de magazijnen en productiefaciliteiten groeit de site zo uit tot 70.000 vierkante meter.

Reynaers Campus huisvest een uniek belevings-, trainings-, automatiserings- en technologiecentrum. Daarmee is het gebouw veruit het grootste Europese private centrum in haar soort. “We willen onze toonaangevende rol in de bouwsector, die we sinds de oprichting van Reynaers Aluminium in 1965 nastreven, duurzaam blijven versterken door continue innovatie in onze aluminiumoplossingen. Knowhow en ervaring van architecten, aannemers, fabrikanten en onze medewerkers komen hier samen”, zegt Peter Ottevaere, woordvoerder bij Reynaers Aluminium.

Met een investering van bijna 30 miljoen euro investeert Reynaers verder in zijn Belgische en internationale groei. In 2020 wil het bedrijf de kaap van 500 miljoen euro omzet bereiken.

Vier divisies

“Meer dan ooit willen we ons vandaag onderscheiden in de ontwikkeling van hoogtechnologische tools ter inspiratie, ondersteuning, visualisatie en beleving van ontwerpen voor architecten en beslissingsnemers in het bouwproces”, aldus Peter Ottevaere. Dat gebeurt via een belevingscentrum dat het klassieke showroomconcept overstijgt. Inspiratie en beleving door de integratie van innovatieve technologieën zoals hologrammen en virtual reality, staan daar centraal. Verder delen experten van Reynaers hun vaardigheden en knowhow met klanten en medewerkers in het trainingscentrum.

In het automatiseringscentrum vinden fabrikanten van Reynaers dan weer ondersteuning en oplossingen voor de optimalisatie van hun productieprocessen. Tot slot biedt de Reynaers Campus onderdak aan een technologiecentrum waar alle Reynaerssystemen getest worden op aspecten zoals lucht-, wind- en waterdichtheid, veiligheid, thermische en akoestische isolatie, en dergelijke. Er bevindt zich ook een labo voor het onderzoeken en testen van thermische prestaties van afgewerkte systemen.

Op zondag 1 oktober wordt de Reynaers Campus opengesteld voor het grote publiek naar aanleiding van Voka Open Bedrijvendag.