Reynaers-Family-Business-Award-2015-HRDe Family Business Award of Excellence van dit jaar gaat naar Reynaers Aluminium uit Duffel. Deze Award beloont een Belgisch familiebedrijf dat uitblinkt in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf. De winnaar van de Award mag deelnemen aan de internationale Family Business Summit in Monte Carlo in juni 2016.

De criteria voor de jury zijn deugdelijk bestuur, de visie en het behoud van de familiewaarden, de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen en de communicatie en het maatschappelijk engagement van de onderneming. Veel meer dan een wedstrijd wil de Award een richtlijn zijn voor goede praktijken. “Familiebedrijven zijn de basis, de humus van onze economie. Een belangrijke succesfactor is hun openheid. Met de Award willen we deze kwaliteit in de verf zetten”, licht juryvoorzitter Luc De Bruyckere toe. De Family Business Award of Excellence wordt voor de tweede keer georganiseerd door Ernst & Young, FBNet Belgium en Guberna, en wil wil familiebedrijven aanmoedigen om hun ervaringen en beste praktijken onderling uit te wisselen.

Reynaers Aluminium is specialist in het ontwikkelen van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen, die voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s worden gebruikt. Het familiebedrijf werd opgericht in 1965 en telt vandaag 1600 medewerkers in meer dan 40 landen. Daarnaast exporteert Reynaers Alumium naar meer dan 70 landen verspreid over vijf continenten.