reynaflow_iiiHet Duffelse Reynaers Aluminium zet nieuwe stappen in de automatisering van de raam- en deurproductie. Hiervoor introduceert het ReynaFlow, een softwarepakket voor optimalisatie, beheer en verbetering van het productieproces. Met deze unieke technologie op de Belgische markt ontstaat een papierloze werkvloer. Volledig in de lijn met Industry 4.0 realiseert Reynaers voor zijn klanten een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing bij de productie van ramen en deuren en wordt de kwaliteit doorheen het ganse productieproces beter bewaakt.

Hoewel veel productieprocessen nog deels handmatig gebeuren, biedt Reynaers Aluminium met ReynaFlow een oplossing waarmee het hele productieproces digitaal wordt gelinkt. “De voorbereiding, het zagen en bewerken, de montage en de afwerking worden in de flow opgenomen”, zegt Erik Rasker, Technology Manager van Reynaers. “Dit zorgt voor een betere integratie van de productiefuncties, waarbij elke fase in realtime wordt bewaakt. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering van de productietijd.” Geheel in lijn met smart manufacturing maakt ReynaFlow gebruik van een traceersysteem via barcodes, waardoor de productie-efficiëntie in de workflow beter kan worden gevolgd, van op de werkvloer tot bij de oplevering.

Het Duffelse familiebedrijf werd opgericht in 1965 en telt vandaag 1600 medewerkers in meer dan 40 landen. Met continue innovaties wil Reynaers zijn klanten blijven ondersteunen. “ReynaFlow is ontwikkeld voor alle klanten, van kleine bedrijven met conventionele apparatuur tot de grootste productiecentra met de meest geavanceerde machines”, aldus Erik Rasker. “Het is een belangrijke stap bij het creëren van de werkplaats van de toekomst, waarin innovatie en digitalisering van de hele productieketen centraal staan. ReynaFlow is ontwikkeld als een slim bewakingssysteem dat de workflowmanager van de toekomst wordt. Met deze investering ondersteunen klanten hun kapitaalinvesteringen, verbeteren ze hun productie- en beheerprocessen en kunnen ze veel beter strategische beslissingen nemen.”