LEEST/WILLEBROEK – Rent-A-Willys heeft een akkoord met Sport Vlaanderen Willebroek (domein Hazewinkel) en bistro The Boathouse aan het domein om er actieve teambuildings te organiseren.

Philippe Deweerdt van Rent-A-Willys: “Als fervente sportbeoefenaar ken ik het domein al jaren. Ook de uitbater van bistro The Boathouse, Marleen Meyers, ken ik al geruime tijd. Enkele maanden geleden was ik met Marleen aan het brainstormen over hoe we onze Army-activiteiten zouden kunnen initiëren. Dat resulteerde in een conceptfiche waarmee ik naar Sport Vlaanderen Willebroek ben getrokken.”

De zaak kwam volgens Philippe Deweerdt vrij snel in een stroomversnelling. “Ze waren van in het begin enthousiast omdat het motto mens in beweging in de natuur in onze actieve teambuildings ten volle aan bod komt. Echte roadblocks waren er niet, We zullen natuurlijk niet met jeeps in het natuurgebied rondrijden. Na enkele terreinverkenningen en rondetafelgesprekken kwamen we uit op een werkbare formule.”

Rent-A-Willys heeft nu een akkoord met Sport Vlaanderen Willebroek en de uitbater van The Boathouse om bedrijven en organisaties op een ludieke wijze in volle natuur in beweging te krijgen. The Boathouse zal fungeren als onthaal- en cateringpunt.

Teamwork

Teamwork kan je leren, en een team is meer dan de som van de delen. Dat is het concept van de actieve teambuildings. “Jarenlange ervaring in VTO (vorming, training en opleiding) maakt dat we precies weten hoe een team te versterken. Geen gebrul noch modderkruipen maar wel hele leuke oefeningen in teams van telkens vier personen. Jeeps, rubberboten, camouflage-oefening, tenten bouwen, stretchers, en nog veel meer… het komt allemaal aan bod. Doorheen deze oefeningen leren de teams elkaar kennen en appreciëren, onder leiding van Training Marshals.”

“Sport Vlaanderen heeft voorgesteld dat we de formule ook openstellen voor de sportkampen voor kinderen tot 14 jaar tijdens de vakanties. Uiteraard moet de formule op deze leeftijdsgroep geëtst worden en moet het allemaal betaalbaar blijven. We zijn ermee bezig.”