NV Alpas uit Dendermonde begint dinsdag 18 oktober aan de renovatie van de kantoren en de kleedkamers van provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen.

De eerste fase van de werken loopt tot mei 2017. In een tweede fase tussen juni en november 2017 wordt ook de sporthal onder handen genomen. De Nekker hoopt de komende maanden de impact voor de gebruikers zo veel mogelijk te beperken.

“De sporthal van De Nekker is al lang aan renovatie toe. Ze wordt bijzonder intensief gebruikt en is de voorbije dertig jaar niet meer helemaal onder handen genomen”, legt gedeputeerde Bruno Peeters uit. “Om de impact van de werken voor de gebruikers zo veel mogelijk te beperken, wordt de renovatie in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase worden de kleedkamers en de burelen van De Nekker onder handen genomen; tijdens de zomervakantie is de sporthal zelf aan de beurt.”

In totaal investeert de provincie Antwerpen 3 miljoen euro in het project. Daarmee zullen de veiligheid, het comfort en de duurzaamheid van de sporthal en de kantoren gevoelig verbeteren. Ook het dak en de vloer van de sporthal zullen worden vernieuwd in de tweede fase.

“Enkel de vier muren van de sporthal blijven dezelfde”, vat gedeputeerde Bruno Peeters samen.