PUURS – Renewi uit Puurs (vroeger bekend onder de naam Van Gansewinkel) staat met stip op 1 in het klassement van de grootste transportvloten van België, opgesteld door Transportmedia. In de top tien van de Top Vloten staan nog drie transporteurs uit de regio Mechelen.

De Top Vloten is gebaseerd op het aantal in België ingeschreven voertuigen dat rijdt onder dekking van een transportvergunning. Heel wat ondernemingen, die transport voor rekening van derden niet als belangrijkste activiteit hebben, zijn eigenaar van één of meerdere transport-filialen en beschikken zo over de nodige transportlicenties. Daarom staan er onder meer specialisten in recycling in de Top Vloten.

TDL

Door de fusie met Shanks en de naamswijziging in Renewi is Van Gansewinkel nu de eigenaar van de grootste transportvloot in België met 779 voertuigen. Een andere grote stijger is TDL, dat o.a. in Willebroek een vestiging heeft, en van de tiende naar de achtste plaats klimt. Het bedrijf heeft nu 334 voertuigen.

Trafuco uit Schelle staat op negen met een vloot van 329 voertuigen, gevolgd door Distrilog uit Willebroek met 327 wagens. Van Egdom uit Heist-op-den-Berg eindigt op een gedeelde vijftiende plaats met 230 voertuigen en Van Dievel uit Mechelen is gedeeld 42ste met 101 voertuigen.