MECHELEN/BORNEM/BONHEIDEN – Op 25 mei zakken tien bedrijven uit onze regio af naar congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Daar nemen ze deel aan de provinciale jobbeurs om de geschikte ICT-profielen te vinden.

Er zijn veel jobs in de ICT-sector. Van mei 2017 tot april 2018 ontving VDAB in Vlaanderen 9.511 vacatures in deze sector, waarvan 2.934 voor de provincie Antwerpen. Dat is een stijging met 9,2 procent ten opzichte van het jaar voordien. Eind april stonden hiervan nog 1.806 vacatures open. Analist/ontwikkelaar ICT staat dan ook in de top 10 van de knelpuntberoepen.

“Ondanks het knelpuntkarakter merken we toch dat er in onze provincie nog altijd een aanzienlijk aantal werkzoekenden op zoek is naar een job in deze sector”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur van VDAB. “Om de bedrijven in contact te brengen met deze werkzoekenden organiseren we, samen met Stad Mechelen, de provinciale jobbeurs voor IT’ers en ICT’ers. Bezoekers kunnen er kort kennismaken met de bedrijven en hun vacatures.”

Tien regiobedrijven

Het Bornemse Syneton gaat bijvoorbeeld op zoek naar een helpdeskmedewerker en een functioneel analist. Crax IT uit Mechelen trekt naar de beurs met een vacature voor .NET en JavaScriptprofielen.

“We zijn gestart in 2015 en hebben pas in december 2016 onze eerste werknemer in dienst genomen”, zegt Maxim Crabbé, zaakvoerder Crax IT. “Sindsdien is het snel gegaan. Zo gaan we vandaag met een team van 8 mensen voor klanten als Digipolis Antwerpen en Mediahuis aan de slag. We hebben ook iemand in dienst die continu met rekrutering bezig is omdat je voelt hoe moeilijk het is om geschikte talenten in deze sector te vinden. We hopen er natuurlijk enkelen op de jobbeurs tegen te komen.”

Verder zullen ook de Mechelse bedrijven Brunel, Avento, First IT, Ordina Belgium, Slimstock en Canguru Solutions aanwezig zijn. Ook VanRoey.be, met Mechelse vestiging, tekent present, net als CalmCo uit Bonheiden.