Regiobedrijven nemen deel aan Dag van de Landbouw

aardbeienDrie Bornemse bedrijven en een bedrijf uit Berlaar nemen deel aan de Dag van de Landbouw op zondag 20 september. Heist-op-den-Berg houdt zaterdag 12 september al een Landbouwdag en laat bezoekers proeven van lekkers met streken, ofwel lekkernijen gemaakt door lokale bedrijven.

De drie Bornemse bedrijven die deelnemen aan de Dag van de Landbouw zijn De Schoothoeve (Bart en Veerle De Loose-Stevens) waar melkvee wordt gehouden, Agrico van Frank, Chris en Kim Schelfhout-Stevens waar 100% biologisch groenten worden geteeld en het akkerbouwbedrijf de Kreukelhoeve van Dirk Van den Broeck en zijn moeder Maria Boodts. Er loopt een fietsroute langs deze drie bedrijven die hun deuren openzetten voor bezoekers.

Ook in Berlaar kan een landbouwbedrijf worden bezocht op 20 september: de Boshoeve van Johan en Tinne Smits-Mariën. Dit is een melkveebedrijf waar een deel van de melk wordt verwerkt tot desserten en ijs.

De Landbouwdag van 12 september in Heist-op-den-Berg krijgt de primeur van het Lekkers met Strekenterras van de provincie Antwerpen. Op dit terras bieden producenten uit de streek van Heist-op-den-Berg hun eigengemaakt lekkers te koop aan. Dit is een selectie van de streekproducenten: Hoeveproducten De Witte Lelie uit Wiekevorst maakt ijs, Notelteirs uit Broechem teelt fruit, Brouwerij Serafijn uit Itegem komt met Serafijnbier, Wijngaard Berghoven uit Heist-op-den-Berg brengt zijn wijn mee, van Op Het Veld uit Bevel zijn er aardbeien en van ’t Zwarthof uit Zoersel rundvlees.