MECHELEN, LIER, HEIST, BERLAAR, BORNEM, WILLEBROEK, DUFFEL – Vijf bedrijven en een ondernemer uit de regio zijn genomineerd voor één van de onderscheidingen die worden uitgereikt op de Nacht van de KMO op 26 januari.

De organisatoren van de Nacht van de KMO verzamelen in de loop van het jaar kandidaturen van bedrijven en ondernemers die verdienstelijk werk leveren en in aanmerking komen voor één van de trofeeën. Uit alle kandidaturen kiest de jury per trofee vijf genomineerden.

Voor de trofee Idee van het Jaar is Switch één van de genomineerden. Deze Apple-verdeler is aan een sterke opmars bezig en heeft filialen over heel Vlaanderen, en o.a. ook in Mechelen en Lier.

Veelbelovend

In de categorie Veelbelovend Exporterend Bedrijf is er een nominatie voor RoboJob uit Heist-op-den-Berg. Dit jonge bedrijf is Belgisch marktleider in de automatisering van CNC-machines en heeft een steeds groter wordend buitenlands kliënteel. “Wanneer we naar onze exportcijfers kijken, valt het op dat het merendeel van onze installaties werduitgevoerd in onze buurlanden Duitsland, Nederland en Frankrijk”, zegt Steven Creanen, marketing manager bij RoboJob. “Dat bevestigt dat we met ons portfolio – het meest uitgebreide in onze branche – een compleet aanbod hebben voor internationale klanten die hun CNC-machines op een efficiënte, flexibele en winstgevende manier willen automatiseren.”

Twee regiobedrijven werden genomineerd in de categorie Veelbelovend Bedrijf: Antilope De Bie Printing uit Duffel en J.M. Containers uit Berlaar. Het afgelopen jaar bundelden Antilope en De Bie hun krachten en later in 2017 sloot ook drukkerij Favorit aan bij de groep. “Uiteraard zijn we blij met de nominatie”, zegt Bart De Bie, CEO-zaakvoerder van Antilope De Bie Printing. “Het is een mooie erkenning voor wat we het afgelopen jaar hebben gerealiseerd. In onze sector drie bedrijven overnemen in zo’n korte tijd, is niet niks. Onze omzet is daarmee gestegen van 8 miljoen naar 20 miljoen. Deze schaalgrootte is noodzakelijk om de nodige investeringen te kunnen doen. Print is opnieuw aan een opmars bezig, maar om mee te zijn, moeten we onze klanten alle mogelijkheden kunnen aanbieden. We behoren nu tot de top 10 van de grafische industrie in België. Nummer 1 worden, is te hoog gegrepen, maar als men aan kwaliteit denkt, moet men automatisch aan Antlope De Bie Printing denken.”

Voor de trofee Grootste Groeier in Tewerkstelling is Edialux uit Bornem mee in de running. Het bedrijf dat verdelgingsmiddelen maakt, plant een Europees distributiecentrum dat voor extra tewerkstelling zal zorgen.

Tenslotte is Willebroeks opticien Koen Van Pottelbergh genomineerd voor de trofee Persoonlijkheid van het Jaar. Hij veroverde de nominatie “omdat hij een bril voor iedereen betaalbaar maakt”.

Wie de trofeeën wint, wordt bepaald door de aanwezigen op de Nacht van de KMO. Wie zich hiervoor inschrijft, ontvangt een stemformulier. De prijsuitreiking heeft plaats in San Marco Village in Schelle.