malinskaDe Mechelse rederij Malinska, die reeds tien jaar rondvaarten voor toeristen, bedrijven en feestvierders verzorgt op de Dijle in Mechelen, heeft er een nieuwe trekpleister bij.

De rederij start met een Muziekboot, die zal uitvaren op de vrijdagen 20 mei, 17 juni, 15 juli, 26 augustus en 16 september, telkens om 18.30 uur. Voor groepen kan deze tocht ook op andere dagen worden georganiseerd.

Tijdens de rondvaart met de Muziekboot krijgen de gasten een glas cava en een live zangoptreden. Voor de eerste tochten wordt het een optreden van de Mechelse Marina Stockx die bekend is van haar vertolkingen van Piaf en Brassens.

Naast deze muzikale rondvaarten biedt rederij Malinska ook nog steeds de rondvaarten Oep ze Mèchels aan. Daarbij entertaint een live gids de passagiers in sappig Mechels met anekdotes, half-ware verhalen en een eenvoudig liedje. Voor alle passagiers staat er een Maneblusser in de koelkast.

Elk jaar schepen duizenden passagiers in voor de toeristische rondvaarten van Malinska op de Dijle, die elke dag tot 6 november vertrekken van de steiger aan de Haverwerf in Mechelen.