Recordjaar voor Steylaerts

Links CEO Patrick Steylaerts, rechts Davy Van Goethem, de toonzaalverantwoordelijke in Temse.

Links CEO Patrick Steylaerts, rechts Davy Van Goethem, de toonzaalverantwoordelijke in Temse.

De Berlaarse groep Steylaerts, gespecialiseerd in tegels en volledige badkamerrenovaties,  behaalde in 2015 mooie resultaten. De groep draaide vorig jaar een omzet van meer dan 25 miljoen euro, wat een stijging van 24% betekent tegenover 2014.  Daarmee blijft Steylaerts afgetekend nummer één in zijn sector (bron: Trends Top 100.000).

Steylaerts boekte een winst van ruim 1 miljoen euro, ondanks de enorme investeringen van het afgelopen jaar. Zo werd de toonzaal van azuleo, de vestiging in Wijnegem, verdubbeld in oppervlakte en werd tegelbedrijf Troubleyn uit Temse overgenomen. In totaal werd vorig jaar zo bijna 3 miljoen geïnvesteerd.

Dat zal in het lopende boekjaar wellicht niet minder zijn.  Bij Troubleyn wordt de toonzaal momenteel immers volledig verbouwd.  Vanaf de heropening op 1 augustus zal Steylaerts in Oost-Vlaanderen hetzelfde winkelconcept aanbieden als in Berlaar.

De jongste jaren is Steylaerts ook aan een steile opmars bezig als partner in grote en kleinere bouwprojecten. Dit past volledig in de strategie om via diversificatie de verdere groei te garanderen. Voor 2016 verwacht de groep een zakencijfer van ruim 30 miljoen euro.  Daarmee zou de omzet voor het 30ste opeenvolgende jaar stijgen.

Een van de belangrijkste pijlers van het succes is volgens CEO Patrick Steylaerts het unieke personeelsbeleid. “Wij werken met onze mensen vanuit een aantal kernwaarden waarvan autonomie en permanente opleiding de belangrijkste zijn.  Ook schoolverlaters krijgen bij ons kansen,  verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden.  Dat zorgt voor enthousiasme en loyaliteit. Van onze medewerkers heeft één op vijf trouwens nooit elders gewerkt.”

Steylaerts investeert ook in opleiding, zodat gebrek aan ervaring geen probleem is. “Ook jongeren of mensen uit een totaal andere sector kunnen bij ons binnen de kortste tijd volledig meedraaien. De Steylaerts-medewerker is gemiddeld jonger dan 35 jaar, maar we hebben dynamische en enthousiaste werknemers in elke leeftijdscategorie. De lat ligt bijzonder hoog, maar de  motiverende en collegiale werkomgeving zorgt ervoor dat mensen boven zichzelf uitstijgen en dat investeringen in opleidingskosten snel renderen.”