Recordjaar voor RoboJob

TA-2502015 is een nieuw recordjaar geworden voor RoboJob, de Belgische marktleider in CNC-automatisering uit Heist-op-den-Berg. De verkoop loopt als een trein, en ook in het buitenland slaat de formule van de flexibele maar eenvoudige automatisering aan. “Velen vergeten het wel eens, maar we zijn nog maar sinds 2010 commercieel actief”, zegt Helmut De Roovere. Samen met Luc De Ceuster ging hij in 2007 van start met RoboJob. In 2015 werd de kaap van 200 installaties vlotjes overschreden, en dat heeft de onderneming te danken aan haar flexibele, gebruiksvriendelijke standaardproducten die de automatisering van draai-, frees- en sinds kort ook slijpmachines tot kinderspel lijken te herleiden.

“We tellen af naar 250 installaties en telkens opnieuw merken we dat – ongeacht om welk merk, type of leeftijd van CNC-machine we spreken – het onze service is die het verschil maakt. Installatie en service worden door ons eigen personeel verzorgd, waardoor wij dit volledig in de hand houden en we dit geoptimaliseerd hebben in samenwerking met elke machineleverancier. Dit merken onze klanten ook dadelijk op hun werkvloer .”

RoboJob kan indrukwekkende cijfers voorleggen in de Benelux, maar ook in het buitenland gaat het hard. De Duitse markt, die toonaangevend is voor de ganse metaalverwerkende industrie, wordt de grootste afzetmarkt voor RoboJob. “Wij verwachten dat door de introductie van Industrie 4.0, die in Duitsland een groot draagvlak kent, een exponentiële groei van onze systemen zal volgen. Deze groei is deels dit jaar al gestart en dit merken wij ook steeds meer in onze exportcijfers. De stap naar automatisering moét dezer dagen gemaakt worden, eenvoudigweg omdat het zonder automatisering erg moeilijk wordt voor bedrijven om te overleven.”

En RoboJob heeft plannen om nog verder te innoveren. “Om verder te groeien, moeten we blijven bouwen aan modulaire uitbreidingen op onze standaardproducten. Onze klanten kunnen zo steeds genieten van de nieuwste technologie en kunnen op hun beurt de scherpste tarieven en levertijden aan hun klanten blijven bieden. Dit is de enige manier om de verspanende industrie in West-Europa te houden. Daarnaast willen we ook actief met de fabrikanten van CNC-machines blijven samenwerken om standaard robotinterfaces te ontwikkelen. Deze zijn nodig om de installatie van automatisering zo vlot mogelijk te laten verlopen, én daarbij ook aan onze klanten kwaliteit te garanderen. We hebben hiervoor al stappen ondernomen met verschillende CNC-fabrikanten, en nemen hierbij onze voortrekkersrol op als marktleider in CNC-automatisering.”

Voor het nieuwe jaar zit er iets groots in de pipeline. “Het zal heel wat stof doen opwaaien, en het zal onze klanten opnieuw een sterke duw in de rug geven voor meer rendement, efficiëntie en flexibiliteit.”