2016 is voor Congrescentrum Lamot in Mechelen een recordjaar. Daarin werden bijna 450 congressen, evenementen of activiteiten georganiseerd. “De zaalverhuur van Lamot ging zelfs met 11 procent vooruit, dat was buiten alle verwachtingen”, zegt schepen van Toerisme en tevens voorzitter van Lamot Björn Siffer. “We zijn dan ook verheugd met deze goede resultaten.” Bovendien staat de Mechelse locatie op een vierde plaats in de lijst van beste Belgische congrescentra.

Na het record in 2015 te hebben gebroken, deed Congrescentrum Lamot dat opnieuw in 2016. “Het ene topjaar volgt het andere op”, zegt manager van Lamot Jan Simons tevreden. “De zaalverhuur lag nooit eerder zo hoog als vorig jaar. Maar ook op klanttevredenheid blijven we scoren.” Made in Mechelen meldde onlangs al dat Lamot een mooie score behaalde in het marktonderzoek van Experience Magazine. “In 2015 pronkten we op plaats vijf van beste Belgische congrescentra, nu zetten de 756 bevraagde organisaties ons op plaats vier.”

De goede cijfers verrassen de partners en klanten van Lamot niet. “We werken elke keer opnieuw graag samen met Lamot”, vertelt Bert Knuts, managing director van Event Masters uit Willebroek. “Naast de schitterende ligging in de prachtige Mechelse binnenstad, het historische pand en de uitstekende faciliteiten heeft Lamot nog een extra troef: het menselijke karakter. Lamot draait echt op een ploeg enthousiastelingen.”