Mechelen Morgen Bart SomersMechelen Morgen pakt tijdens de 33ste editie van de beurs Wonen in de Nekkerhal uit met een 360 graden virtuele ervaring. Door een speciale bril op te zetten, sta je plots 96 meter boven de grond op de skywalk van de Sint-Romboutstoren. Voor de realisatie tekent het Mechelse Reality Matters. Mechels burgemeester Bart Somers liet zich als eerste onderdompelen om een blik op zijn ‘toekomstig’ Mechelen te werpen.

Voor één keer hoef je geen 538 treden te trotseren voor het uitzicht vanaf de skywalk op de Sint-Romboutstoren. “Geluid, wind en natuurlijk de virtuele bril simuleren de omgeving zodat het net lijkt alsof je echt op de skywalk staat”, vertelt Walter Walgraeve, coördinator van Mechelen Morgen. “Zo nodigen we bezoekers uit om de sprong te wagen naar het Mechelen van morgen. Dat wordt dankzij talrijke stadsvernieuwingsprojecten nog beter dan het Mechelen van vandaag.”

Realisator Reality Matters is een full service Virtual & Augmented Reality agency uit Mechelen. “We gaan verder dan real-life reality door full immersive ervaringen te creëren voor onze klanten door gebruik te maken van de laatste nieuwe technologieën”, zegt managing partner Kim Schaefer. “Onze 360° video geeft bezoekers een unieke kijk op de stad door gebruik te maken van de Samsung Gear VR. Bezoekers kunnen niet enkel virtueel rondkijken vanop de Skywalk op de Sint Romboutstoren, maar ook 96 meter diep naar de stad onder hen.”

Tijdens de 33ste bouw- en interieurbeurs Wonen, die zaterdag in de Nekkerhal van start ging, viert het citymarketinginitiatief Mechelen Morgen ook haar eerste verjaardag. Mechelen Morgen wil bestaande en kandidaat-inwoners en –werkgevers op een inspirerende manier laten kennismaken met het Mechelen van de toekomst. “We willen aspirant-investeerders aantrekken en ontwikkelaars van privéprojecten aansporen om mee te bouwen aan Mechelen”, zegt burgemeester Bart Somers. “De afgewerkte en toekomstige stadsvernieuwingsprojecten hebben het aanzicht van Mechelen al sterk veranderd. Ook de komende jaren worden belangrijke vernieuwingen gerealiseerd”, zegt Bart Somers, burgemeester van Mechelen. Mechelen Morgen is het unieke citymarketinginitiatief van de stad Mechelen dat in samenwerking met privépartners Mechelen promoot als de ideale woon- en werkplek in de Vlaamse Ruit.

Mechelen Morgen krijgt op de uitgebreide beursstand ook het gezelschap van enkele partners, zoals Willemen Real Estate, het stationsproject Mechelen in Beweging en Mechelen Klimaatneutraal. De bouw- en interieurbeurs Wonen loopt nog tot en met 31 januari in de Mechelse Nekkerhal.