Voetbalclub Racing Mechelen heeft binnenkort haar eigen gin, die wordt gedistilleerd door Thomas Cuyvers van stokerij Taxandria in Sint-Lenaarts. Deze stokerij is gespecialiseerd in kleine batches.

Racing had specifieke wensen voor de eigen gin: het stamnummer 24 moest er op en de gin moest het liefst worden samengesteld met 24 botanicals of smaakbepalende ingrediënten.

Het eerste ingrediënt is gras. Geen gewoon gazon, maar gras dat aanvoerder Nils Van Delm rond de middenstip in het Oscar Vankesbeeck-stadion heeft afgeknipt.

Vervolgens begon de zoektocht naar 23 andere kruiden. Tijdens proefsessies zijn kruiden geselecteerd die samen een mooi evenwicht vormen, zowel inheemse als kruiden van meer exotische afkomst.

Alle kruiden werden gedistilleerd tot 75 graden alcohol en zijn dan opnieuw op sterkte gebracht tot 40 graden alcohol. Hierdoor mag de gin London Dry worden genoemd, een uitzonderlijke kwaliteit in de rijke gin-markt.

Onder meer paardenbloemwortel, galant, ereprijs en hysop zorgen voor een goede afdronk. Kardemon, jasmijn, jeneverbes en rozenbottel geven de gin dan weer een vrolijke toets. Er zijn ook een paar ingrediënten die alleen door de distillateur gekend zijn.

De Racing-gin is een zeer warme gin die zich goed laat mixen met fijne tonics. Het is aan de barman om zijn eigen perfecte serve te vinden.

De gin is momenteel aan het rijpen en is klaar om gebotteld te worden. Het etiket is aan zijn laatste ontwerpfase toe. De gin wordt eind november gelanceerd en dan wordt ook de naam bekendgemaakt.