MECHELEN – Racing Mechelen heeft nu ook een eigen jenever, en die werd Rik gedoopt, als eerbetoon aan voormalig speler en voetbalcommentator Rik De Saedeleer.

De Mechelse voetbalclub stelde een jaar geleden al haar eigen Oscar-gin voor, die werd gestookt door Thomas Cuyvers van Sterkstokers in Sint-Lenaarts. Voor deze oude jenever ging de club aankloppen bij dezelfde distilleerder.

“De smaken van de Oscar-gin, met 24 botanicals (vanwege Racings stamnummer 24), worden aan de jenever toegevoegd. Verder heeft deze jenever een zacht boeket van jeneverbes, een lichte toets van kardemom, kaneel en vanille en enkele ingrediënten die we geheimhouden om de authenticiteit te waarborgen.”

De oude jenever is gedistilleerd volgens een traditioneel recept en krijgt extra karakter door de in eiken vaten gelagerde moutwijn.

De Saedeleer

De Racing-jenever heet Rik, en werd genoemd naar de legendarische voetbalcommentator Rik De Saedeleer die jarenlang speelde bij Racing Mechelen.

De Rik wordt net als de Oscar-gin, die opnieuw verkrijgbaar is, verkocht in het Oscar Vankesbeeckstadion en in de Racingcafés.