Foto AWV.

Foto AWV.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het plaatsen van geluidsschermen langs de R6 in Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden. Tussen de rotonde aan de Berlaarbaan en de rotonde aan de Putsesteenweg (N15) komen er langs beide zijden van de weg geluidswerende schermen. De schermen zullen de geluidshinder in de omgeving van de nieuwe gewestweg sterk verminderen. Tijdens de werken is de R6 afgesloten en wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid. Als alles loopt zoals gepland, zijn de werken tegen vrijdagavond 8 juli afgerond en gaat de R6 dan opnieuw open.

Om de hinder voor het verkeer te beperken, is er gekozen om in de vakantieperiode te werken en de duur van de werken zo kort mogelijk te houden. Daarom zal de aannemer de schermen langs beide zijden van de weg gelijktijdig plaatsen en dag en nacht doorwerken. Om de werken op deze manier te kunnen uitvoeren, moet de R6 wel volledig worden afgesloten voor alle verkeer.

Verkeer dat van de N15 komt, wordt omgeleid via de R12 en de N14. Verkeer dat van de E19 komt, moet omrijden langs de Berlaarbaan, de Mechelbaan en de Bergstraat.