Quares zet Toshiba in het nieuw

Foto Quares.

Foto Quares.

Toshiba heeft Quares uitgekozen als Project Manager voor het ontwerp en de coördinatie van de inrichting van het nieuwe kantoor en de showroom in Zellik. Quares organiseerde ook de verhuis.

Het Japanse elektronicabedrijf Toshiba was voor de Belgische hoofdzetel met kantoren en showroom op zoek naar een nieuwe locatie die beantwoordde aan de noden van hun huidige organisatie en de hedendaagse werkcultuur.

Om hun eigen organisatie zo minimaal mogelijk te belasten, zochten zij professionele hulp bij de zoektocht naar het juiste pand, het ideale ontwerp en de vlotte coördinatie van de inrichting en de coördinatie van de verhuisbeweging van Molenbeek naar het Researchpark in Zellik.

Om het juiste pand te kiezen, maakte Quares een blueprint van de interne organisatie van het bedrijf met 60 werknemers. Voor elke afdeling van Toshiba werd nagegaan welke noden er waren inzake aantal werkplekken, open space of aparte kantoren, gemeenschappelijke ruimte, afdelingsspecifieke ruimte en de graad van interactie met de overige afdelingen. Dit resulteerde o.a. in een correcte inschatting van het nodige aantal m². Vervolgens heeft Quares een aantal space planningen uitgewerkt conform de noden die bepaald werden in de blueprint.

Het volledige project werd vrij snel gerealiseerd. Van de keuze van het pand tot de verhuisdatum verstreken nog geen vijf maanden. Voor de inrichting van het kantoor en de showroom met een totale oppervlakte van 1.500 m² trok de interieurarchitect van Quares de look & feel van de showroom door tot op het niveau van de kantoren. Het hele project verliep zoals gepland, en het nieuwe kantoor van Toshiba en de showroom waren operationeel op de gewenste tijd.