Quares vindt partners voor stadsvernieuwing

freddy hoorensQuares, gespecialiseerd in citymanagement en beheer van bedrijfsterreinen en gebouwen en met hoofdzetel in Mechelen, heeft samen met twee collega’s uit West-Vlaanderen en Limburg het concept CityD opgestart. Het gaat om een dienst die steden en gemeenten zal ondersteunen om hen een nieuwe identiteit aan te meten.

Vanuit de expertise van de drie partijen komen daar diverse facetten bij kijken. Quares brengt zijn expertise in op vlak van (retail)vastgoed en duurzame ontwikkeling. WES doet vooral marktonderzoek en strategiebepaling en het Limburgse BRO is goed thuis in centrummanagement.
CityD bundelt dus deze expertise, zodat steden en gemeenten een integrale aanpak voorgeschoteld krijgen die hen aantrekkelijk moet houden voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

“We hebben in het verleden voor overheidsorganisaties opdrachten uitgevoerd naar de duurzame ontwikkeling van bedrijventerreinen”, zegt Freddy Hoorens, partner bij Quares. “Vervolgens hebben ze ons gevraagd om deze formule, in licht aangepaste vorm, ook voor hun stadscentra toe te passen. Het is deze expertise op het vlak van infrastructuur, patrimonium, werkingsstructuur, duurzaamheid en faciliteiten die we bij CityD inbrengen. Samen met onze partners zal dit leiden tot een permanente verbetering en vernieuwing van steden en gemeenten.”