Quares Student Housing versterkt kapitaal

qshfQuares Student Housing heeft via een nieuwe aandelenemissie, waarbij een beroep werd gedaan op het private spaarwezen, zijn kapitaal versterkt met 1,165 miljoen euro en verwelkomt Hubert Bonnet als nieuw lid van zijn Investeringscomité. Nieuwe investeringen voor Université Saint-Louis Bruxelles en Br(ik worden geconcretiseerd.

De private uitgifte liep van 11 mei tot en met 12 juni en bood de kans aan bestaande en nieuwe aandeelhouders om in te schrijven op nieuwe aandelen vanaf een bedrag van 104.850 euro. Het totaal opgehaald kapitaal bedraagt 1.165.000 euro. De teller voor het opgehaald kapitaal van Quares Student Housing staat nu op 13.971.100, terwijl de obligatieleningen 1.490.000 bedragen.

Ook op het niveau van de vastgoedportefeuille heeft Quares Student Housing de zeilen bijgezet. In april werd voor 1,3 miljoen euro een nieuw gebouw aangekocht dat huisvesting biedt voor 18 studenten en integraal voor langere termijn is verhuurd aan de Université Saint-Louis Bruxelles. De aankoop illustreert de goede samenwerking tussen Quares Student Housing en onderwijsinstellingen.

Naast het bestaande pand Van Orley in Brussel zijn in maart de bouwwerken gestart voor een nieuwbouwproject van 16 bijkomende studentenstudio’s. Dit project illustreert de strategie die Quares Student Housing voert, waarbij de vastgoedwaarde van ieder pand wordt geoptimaliseerd. Van Orley is op lange termijn verhuurd aan Br(ik, de servicedesk voor studenten in Brussel en een initiatief van VUB, Odisee, Erasmus en Sint-Lukas.

Quares Student Housing heeft tevens beslist om zijn investeringscomité uit te breiden met Hubert Bonnet. Die is sinds lange tijd werkzaam in de vastgoedsector en is met Groupe H gespecialiseerd in de ontwikkeling van kwalitatief residentieel vastgoed in voornamelijk België, Zwitserland en Frankrijk.

Quares Student Housing heeft als doel een vastgoedportefeuille op te bouwen van circa 500 studentenkamers. Op deze manier wil Quares Student Housing zijn maatschappelijke rol spelen en bijdragen tot het oplossen van de stijgende vraag naar kwalitatieve en betaalbare studentenhuisvesting.

Quares is een onafhankelijke vastgoedspecialist die voornamelijk in de Benelux actief is. De onderneming wordt geleid door Anneleen Desmyter, Freddy Hoorens en Herman Du Bois. Ze heeft als belangrijkste doelstelling het maximaliseren van het rendement op vastgoed.