quaresVastgoedspecialist Quares, één van de marktleiders op het gebied van beheer van professioneel vastgoed, kondigt de overname aan van de beheertak van Knight Frank België. Door deze acquisitie zal Quares zijn positie op de Brusselse kantorenmarkt versterken en zijn expertise in duurzaam beheer verder uitbreiden.

Als onafhankelijke vastgoedspecialist in Property en Facility Management staat Quares in voor non-stop vastgoed management services. Deze diensten worden zowel bij logistieke panden en winkels als kantoren in België, Nederland en Luxemburg verleend. Inzake het beheer van logistiek en semi-industrieel vastgoed heeft Quares ook voor 2015 zijn positie als marktleider kunnen aanhouden en het bedrijf ontving hiervoor voor het vierde jaar op rij de award Property Manager of the Year.

Knight Frank is een wereldwijde vastgoedgroep met 417 kantoren in 58 landen. Ze is in België gespecialiseerd in makelaardij in kantoor- en semi-industrieel vastgoed, capital markets en expertises.

Quares neemt de Property- & Asset Management afdeling over van Knight Frank België. Zowel de portefeuille van 24 panden als een team van 4 personeelsleden worden geïntegreerd in de structuur van Quares waardoor de Property & Facility afdeling groeit tot 35 personeelsleden en een portefeuille van 185 panden.

De overname gaat gepaard met het openen van een Quares-vestiging op de Louisalaan in Brussel, in hetzelfde pand waar ook Knight Frank gevestigd is. Beide partijen benadrukken dat dit vooral een praktische oplossing is om de integratie en de verdere groei in de hoofdstad te faciliteren. Verder blijft elke partij haar eigen koers varen en blijft de onafhankelijkheid bewaard.

Etienne Buffin (Head of Property Management Knight Frank België) zal als Head of Property Management aanblijven en zal de verantwoordelijkheid op zich nemen over de totale Property Management portfolio bij Quares. De divisie wordt verder geleid door director Youri Van Der Zwalmen.

Met de overname verstevigt Quares niet alleen zijn positie op de markt. De aanwezige kennis bij Knight Frank op het gebied van duurzaam beheer (Breeam, ISO 14001) zal verder worden uitgediept met de reeds aanwezige kennis op dat vlak binnen Quares.

Knight Frank biedt zijn klanten op deze manier niet alleen continuïteit, maar ook de garantie op een kwaliteitsvol beheer van hun gebouwen.

Quares is een onafhankelijke vastgoedspecialist die voornamelijk in de Benelux actief is. De onderneming wordt geleid door Anneleen Desmyter, Freddy Hoorens en Herman Du Bois. Ze heeft als belangrijkste doelstellingen het maximaliseren van het rendement en het innoveren van vastgoed. Het hoofdkantoor van Quares is gevestigd in Mechelen.