Quares adviseert KV bij succesvolle obligatielening

afasstadionKV Mechelen heeft de uitgifte van een obligatielening voor de financiering van haar nieuw stadion succesvol afgesloten. Er werd voor een totaal bedrag van 4,196 miljoen euro ingetekend, ruim boven het vooropgestelde doel. Quares adviseerde bij deze succesvolle obligatielening.

De intekenperiode voor de lening liep van 4 mei tot 15 juni. Tijdens die periode werden zeven infosessies georganiseerd voor lokale business partners en voor alle supporters. Het uiteindelijke resultaat is een overdonderend succes, aangezien de initiële doelstelling van 3,5 miljoen euro vervroegd werd overschreden en in de laatste infosessie het bedrag per inschrijver zelfs gelimiteerd diende te worden tot 3.000 euro om de over-inschrijving te temperen.

Thierry De Wever, Investment Director bij Quares: “Het succes is een samenspel van verschillende factoren en is eerst en vooral gelinkt aan de onvoorwaardelijke steun van de supporters en lokale business partners van KV Mechelen.”

Quares en EY hebben KV Mechelen geadviseerd en begeleid om tot dit resultaat te kunnen komen. “Quares heeft in het verleden zelf al meerdere emissies georganiseerd en succesvol afgerond, maar dergelijk enthousiasme van supporters/investeerders hebben wij nog weinig gezien”, benadrukt Thierry De Wever. Volgens hem is het succes ook te danken aan het product zelf dat een mooie coupon voorziet, en het financiële aan het maatschappelijke koppelt: “Het is een investering die rendeert en een club die floreert.”

Quares gelooft sterk in dit financieringsverhaal, aangezien participatieve en collectieve financiering de toekomst is van vele bouwprojecten. Zeker in tijden van lage rente voor de spaarder is dit enerzijds een mooie opportuniteit voor de particuliere belegger met een passie voor voetbal. Anderzijds biedt dit – mits goede advisering en begeleiding van een professionele partij zoals Quares – een alternatief voor klassieke bankfinanciering.

Quares is een onafhankelijke vastgoedspecialist die voornamelijk in de Benelux actief is. De onderneming wordt geleid door Anneleen Desmyter, Freddy Hoorens en Herman Du Bois. Ze heeft als belangrijkste doelstelling het brengen van innovatieve vastgoedoplossingen. Daarnaast bezit Quares vier kerncompetenties: Agency via de afdeling Residential Agency, Management via de afdeling Property & Facility Management, Investment via de afdeling Real Estate Investment Management en Consulting via de afdeling Consulting & Product Development.