MECHELEN – Quares behoort in België tot de top 3 van vastgoedbeheerders volgens oppervlakte en huurwaarde.  Dat blijkt uit de Property Management Enquête van Expertise News. Vooral wat betreft industrieel vastgoed doet Quares het bijzonder goed.

“In België heeft Quares Property Management een portefeuille van 1.666.273 m² in beheer”, zegt Nikkie Vannuten, Business Development Manager bij Quares. “Voor kantoren gaat het om 621.600 m² waarvan ongeveer 551.300 m² in Brussel-Antwerpen en ongeveer 72.000 m² in Mechelen. Mechelen Campus is hier de belangrijkste site. Voor logistiek/industrieel gaat het om 803.200 m² waarvan ongeveer 157.000 m² in Brussel-Antwerpen en retail tenslotte is goed voor ongeveer 241.500 m², waarvan ongeveer 92.000 m² in Brussel-Antwerpen.”

Op basis van het aantal beheerde m² is Quares nr. 1 in België voor logistiek vastgoed. Zowel voor retail als voor de kantorenmarkt staat Quares op de derde plaats in België. “Quares streeft ernaar om deze leidinggevende positie te behouden en te versterken.”

Voor eigenaars en gebruikers

Quares werkt als beheerder zowel voor eigenaars als voor gebruikers van een pand. “Voor eigenaars maximaliseren we het rendement van hun professioneel vastgoed. We helpen met het technisch, financieel, administratief en commercieel beheer. Voor gebruikers kunnen we via Facility Management ondernemingen ontzorgen bij het onderhoud van hun bedrijfsruimte en een toegevoegde waarde leveren bij de organisatie van het onderhoud, het opvolgen van technische problemen en de aansturing van leveranciers.”