MECHELEN – In Winterbar Mirage werden woensdagavond voor het eerst de Mechelse Troeven uitgereikt door Unizo Mechelen en Mechelen MeeMaken vzw. De Mechelse Troef voor Onderneming van het Jaar ging naar drankenhandel Quali Drinks.

De onderneming van het jaar, Quali Drinks, scoorde dus beter dan de andere drie genomineerden: conceptstore De Borght, Shop Lily (kleding en accessoires) en restaurant Zahia’s Cuisine.

De Mechelse Troef voor de starter van het jaar was voor cultuurcafé en eventlocatie KUUB, die het beter deed dan Bar Botanica, Madzuli Agency (online marketing) en stadsimkerij Pro-Polis.

Voor de Lifetime Achievement Award ging de Mechelse Troef naar Schockaert Kazen. Hier waren de overige genomineerden  mannenmode Alibi (Oona Smets), Kennes + Elegeert Architecten (Koenraad Kennes en Elisabeth Elegeert) en Sanitair De Coninck (Guido De Coninck).

Voor deze drie Troeven kon worden gestemd door de leden van Unizo Mechelen en van Mechelen Meemaken vzw.

Mechelaar van het Jaar

Voor de vierde Mechelse Troef, die van Mechelaar van het Jaar, werd gestemd door de aanwezigen op de prijsuitreiking woensdagavond. Charles Leclef, eigenaar van stadsbrouwerij Het Anker, was de winnaar. Hij haalde het vóór Pita Saïd, Herman Van Goethem en Mark Uytterhoeven.