stationQ8 Petroleum België opende maandag zijn vierde CNG station in België aan de Brusselsesteenweg 446 in Mechelen.

CNG staat voor Compressed Natural Gas, of aardgas onder druk. Deze brandstof wint sterk aan populariteit omdat hij milieuvriendelijk is, uiterst veilig en voordelig. Ook in Mechelen speelt Q8 daarmee in op de groeiende en actuele vraag van Belgische consumenten en bedrijven naar alternatieve en milieuvriendelijke brandstoffen.

Bij de keuze voor een alternatieve brandstof zit aardgas duidelijk in de lift. Terwijl er in 2013 amper 190 wagens op aardgas ingeschreven waren, waren er dat begin vorig jaar al 650. Momenteel rijden er in België meer dan 2.000 CNG wagens.

Inge Froidmont, Environmental Supervisor Kuwait Petroleum North West Europe: “CNG staat garant voor een groot rijcomfort en een autonomie die vergelijkbaar is met die van andere brandstoffen. Met een volle tank kan je maar liefst 500 km rijden en met een hybridemotor aardgas-benzine zelfs 1.000 km. Bovendien is de CNG-technologie uiterst veilig, zodat je overal mag parkeren. Zelfs ondergronds.”

Bart Somers, burgemeester van Mechelen, is blij met de komst van het Q8 CNG station: “Met de opening van een nieuw CNG station tonen Q8 en Mechelen zich partners in een gedeelde milieuambitie. We zijn blij dat Mechelen opnieuw voorsprong neemt in de sector van het innovatief en milieuvriendelijk aanbod voor de automobiliteit. Aangezien deze vorm van mobiliteit nog steeds dominant is, kan het aanbod van een milieuvriendelijk brandstofalternatief al snel een verschil maken. Het is nu van belang dat andere steden en gemeenten snel volgen.”

Er zijn verschillende redenen waarom Mechelen werd gekozen als locatie voor het vierde CNG-station van Q8. “Mechelen is goed gelegen en heeft voldoende ruimte en een zeer mooi potentieel aan CNG klanten. Bovendien is Mechelen een gemeente met focus op een sterk milieubeleid. Daarom is het voor Q8 haalbaar om goedkeuringen en vergunningen te bekomen”, aldus Katia Van Bouwel, Brand & Corporate Communications Expert Kuwait Petroleum North West Europe. “In 2016 zal Q8 nog meerdere CNG stations openen. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van de consument. Uit onderzoek blijkt namelijk dat naast de prijs ook de nabijheid van een station een grote rol speelt bij de keuze voor brandstof.”

Q8 Belgium is één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Momenteel beschikt Q8 Belgium over meer dan 400 tankstations. Q8 Belgium heeft tevens 35 International Diesel Services (IDS) stations in België, speciaal gericht op de transportsector.