BORNEM – Zopas wisselden meer dan 360 junior consultants van PwC hun dienstwagen om bij BMW Group Belux uit Bornem. Zij namen allen de nieuwste versie van de BMW 1 Reeks Hatch in gebruik.

De vervanging van de dienstwagens van PwC kadert in een grotere vloothernieuwing van 700 BMW’s in 2017, waarbij de laatste wagens in de volgende weken overhandigd worden.

Met deze vlootvernieuwing wil PwC zijn jonge medewerkers een aantrekkelijke wagen bieden, uitgerust met navigatie en BMW ConnectedDrive Services.

PwC kijkt actief naar een slimme vergroening van het wagenpark. In totaal heeft het bedrijf meer dan 1200 BMW’s in zijn vloot, waaronder steeds meer plug-in hybride wagens. Ook de 100% elektrische BMW i3 rijdt in PwC kleuren. Bij de 364 wagens die zopas gewisseld werden, gaat het grotendeels om de 116d. Één vijfde van de medewerkers bleek na een mobiliteitsanalyse beter af met het benzine-equivalent en kreeg dus de 116i.

Zes partners

Leasingbedrijf Alphabet staat in voor de financiële en operationele kant van de samenwerking terwijl BMW concessiehouders Brussels, Centrauto, Delbecq, Ottevaere en Verstraeten instaan voor de technische kant. Samen met BMW Group Belux zorgden deze zes partners voor de overhandiging van in totaal 364 wagens op één weekend.

“Wij hebben een grote vloot en we zijn ons bewust van de impact op het milieu”, zegt Axel Smits, voorzitter van PwC België. “De auto blijft essentieel om onze mensen zoveel mogelijk te laten samenwerken met onze klanten. Minder auto’s gebruiken, is dus niet vanzelfsprekend, maar we kunnen onze vloot wel upgraden met schonere en betere auto’s. Dat 1/5 van de nieuwe BMW 1 Reeksen werd gekozen met een benzinemotor voor die mensen die minder kilometers afleggen, is mee een stap in de goede richting.”

“PwC bevestigt haar vertrouwen in BMW als premium leverancier van aantrekkelijke en goed geconnecteerde wagens. Ook wij denken trouwens mee na over de ecologische impact. Maar liefst 31,8% van onze BMW’s op de Belgische wegen beantwoordt vandaag al aan de strengste Euro6-norm. Dit is bijna het dubbele van het marktgemiddelde van 17,7%”, zegt Peter Henrich, voorzitter en CEO van BMW Group Belux.