PUURS – Bij Puuur in Puurs is sinds kort de 150ste huishoudhulp aan de slag. Jana Van Glabbeek (19) treedt in de voetsporen van haar stiefmoeder Tonja Biesemans, die al dertien jaar werkt voor het bedrijf.

Puuur noemt zijn huishoudhulpen huishoudhelden, en Jana Van Glabbeek wordt de 150ste huishoudheld in Puurs. Haar passie is om mensen te helpen in hun thuissituatie. Vooral de visie en de aanpak van Puuur spraken haar aan.

Vanuit het Puuur regiokantoor in de Puurse Palingstraat sturen kantoorverantwoordelijke Maryke De Merechy, coördinator Anja Tfelt en administratief medewerkers Véronique De Schepper en Fien Snoeys dagelijks Puuur huishoudhulpen naar meer dan 1200 klanten om er te poetsen, strijken, boodschappen te doen en/of maaltijden te bereiden.

Het regiokantoor van Puurs is verantwoordelijk voor Puurs-Sint-Amands, Bornem, Willebroek en Mechelen, en eveneens voor de Vlaams-Brabantse gemeenten Opwijk, Merchtem en Meise.

Puuur verzorgt huishoudhulp en strijkhulp bij particulieren via het systeem van dienstencheques. Het bedrijf heeft 19 regiokantoren verspreid over Vlaanderen en stuurt dagelijks 3.200 huishoudhelden naar in totaal 20.000 klanten.

Netwerk Ons

Puuur maakt deel uit van Ons, een netwerk van organisaties en verenigingen. Dit netwerk ontwikkelt een brede waaier van dienstverlening die vrouwen in hun dagelijkse zorg ondersteunt en die het welzijn van de vrouw bevordert. De organisaties van Ons zijn actief op het Vlaamse platteland. Voor kansengroepen wordt het terrein ook uitgebreid naar de verstedelijkte gebieden.

Ons is actief in het verenigingsleven, thuiszorg, kinderopvang, vorming en opleiding, mantelzorg, Groene Zorg en diensten betaald met dienstencheques. Ons biedt werk aan meer dan 7.000 werknemers, vooral vrouwen.