PUURS – Studio 100 trekt niet enkel met de spektakelmusical 40-45 naar Puurs. Het opent er op een terrein aan de kruising van de A12 en N16 een heus Studio 100 Pop-Up Theater.

De musical 40-45 gaat dit najaar in première in Puurs. Nadien zal ook de nieuwe tour van K3 in het voorjaar van 2019 exclusief te zien zijn in het nieuwe Pop-Up Theater. Het productiehuis uit Schelle neemt ook weer de draad op van zijn populaire sprookjesmusicals. De musical Sneeuwwitje, de productie waar het allemaal mee begon, kent zijn revival in het nieuwe Studio 100 Pop-up Theater in het najaar van 2019.

Gert Verhulst van Studio 100: “Ik kijk naar elk van die drie producties bijzonder hard uit. 40-45 moet dé sensatie van volgend theaterseizoen worden, een musical waarmee we geschiedenis willen schrijven. Zo hoog leggen we de lat voor onszelf. Daarnaast is er de nieuwe tour van K3. En tot slot is er Sneeuwwitje, onze eerste grote musicalproductie die meer dan 21 jaar geleden het levenslicht zag. Ook dat is voor mij persoonlijk een zeer bijzondere productie geweest.”

Project met Belgische partners

Tot maart 2017 was het gebouw nog in gebruik als magazijn van een kledingketen. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie neergepoot. Het magazijn zal gebruikt worden als foyer en ontvangstruimte. De kantoorzone zal worden ingericht als artistieke en productieruimte. Verder is er ook een overdekte parking voorzien.

Voor de realisatie van het Studio 100 Pop-Up Theater gaat Studio 100 in zee met twee Belgische bedrijven. Spantech uit Nijvel is actief in verschillende markten voor aluminium structuren voor tijdelijke, semipermanente en permanente toepassingen en biedt ook oplossingen voor industriële overkappingen, tijdelijke winkels & gebouwen, sporthallen, hulporganisaties & maatwerk projecten. Montea is voor dit project de exclusieve vastgoedpartner van Studio 100.