Puurs en Lier toppers op Voka Open Bedrijvendag

openbedrijvenDe bedrijven uit de regio Mechelen-Lier nemen zoals gewoonlijk zeer actief deel aan de Voka Open Bedrijvendag, die dit jaar plaatsvindt op 2 oktober, maar vooral in Puurs en in Lier zetten heel wat bedrijven hun poorten open.

In Lier zijn de open bedrijven Ford Deprince (Mechelsesteenweg 258), de buren van Volvo Scancar (Mechelsesteenweg 258), G&S Furniture (Mechelsesteenweg 260), Qualivino (Antwerpsesteenweg 497) en Veranda’s Janssens (Mechelsesteenweg 388A).

Ford Deprince laat zijn bezoekers de eerste stappen van autonoom rijden ervaren en Volvo Scancar laat zien hoe een wagen wordt uitgelezen. G&S Furniture weet alles over de import en fabricatie van meubelen uit Indonesië en bij Qualivino, één van de oudste wijnhandels van de provincie, wordt o.a. een foodpairing met chocolade aangeboden. Bij Veranda’s Janssens wordt getoond hoe veranda’s en serres worden gemaakt.

In Puurs zijn de deelnemers Flegado (ondersteuning van volwassenen met een beperking, Achterhoefweg 37), maatwerkbedrijf Flexpack (Pullaar 159), Interieurglas (Rijksweg 63), en recyclage- en afvalspecialist Van Gansewinkel (Nijverheidstraat 2).

Flegado toont hoe wordt ingezet op de talenten van volwassenen met een beperking en bij Flexpack kan ook kennis worden gemaakt met de partnerbedrijven van dit maatwerkbedrijf. In het atelier van Interieurglas wordt snijden, roderen en zandstralen van glas gedemonstreerd en Van Gansewinkel vertelt over recyclagetechnieken en duurzaam grondstoffenbeleid.

Verder kan je in de regio nog terecht bij Rekkenshop.be uit Bornem (Lodderstraat 12-14, met rekken en toebehoren voor de inrichting van magazijnen, loodsen en garages), bij Air Liquide Medical uit Schelle (Tolhuisstraat 46) waar het farmaceutisch vulcentrum zijn deuren openzet en tenslotte bij Voka-Kamer van Koophandel Mechelen (Onze-Lieve-Vrouwstraat 85) waar ondernemers vernemen hoe de Kamer hen steunt via dienstverlening, belangenbehartiging en netwerking.