BONHEIDEN/PUTTE – Het statige Kasteel Zellaer met koetshuis wordt na restauratiewerken heringericht met onder andere een brasserie, Bed & Breakfast, feestzaal en demonstratiekeuken. Puttenaars An Schoovaerts en Jurgen Marien worden de uitbaters.

Sinds september 2017 wordt Kasteel Zellaer beheerd door de landschapsvereniging Kempens Landschap en de gemeente Bonheiden. Beide partners namen sindsdien al heel wat stappen om het domein samen te beheren, open te stellen en een duurzame herbestemming te realiseren in de gebouwen. Het als monument beschermde kasteel zal na de restauratiewerken een nieuwe functie krijgen.

An Schoovaerts en Jurgen Marien uit Putte worden de uitbaters van Kasteel Zellaer en het Koetshuis. Philippe De Backer, directeur van Kempens Landschap: “Ze kwamen als beste kandidaten uit de oproep die we in december lanceerden. Hun ondernemingsplan is precies wat we zoeken voor dit domein. Zij zullen samen met ons het kasteel en koetshuis doen herleven met een brasserie, bed & breakfast, zaalverhuur voor feesten, evenementen en tentoonstellingen, een demonstratiekeuken voor kookworkshops en kookprogramma’s en de inrichting van een museum over de geschiedenis van domein Zellaer en de gemeente Bonheiden.”

Kasteelfeest

Tijdens het pinksterweekend wordt het kasteeldomein feestelijk ingehuldigd. Guido Vaganée, burgemeester van Bonheiden: “Het is een geweldig openingsfeest met een goedgevuld programma. Meer dan 500 mensen schreven zich in om te komen picknicken op het domein.” De eerste nieuwsgierigen worden in het kasteel rondgeleid door een team vrijwilligers, die de voorbije maanden werden klaargestoomd tot kasteelgids.