PUTTE/HEIST-OP-DEN-BERG – In Putte heeft Kringwinkel Zuiderkempen zijn achtste filiaal geopend. De aanwezigheid in kleinere gemeentes moet voor een stevige groei van de inzameling van herbruikbare goederen zorgen.

Kringwinkel Zuiderkempen met hoofdzetel in Heist-op-den-Berg telde al zeven filialen. Die bevinden zich in Herentals, Geel, Laakdal, Kasterlee, Herselt, Balen en Heist-op-den-Berg. Putte is nu de achtste in het rijtje. De opstart gebeurt er met een drietal medewerkers en één werkbegeleider.

“De nood aan meer vierkante meters winkeloppervlakte is nodig, want ook de inzameling van herbruikbare goederen groeit gestaag”, zegt Wouter De Backer, directeur commercieel beleid van Kringwinkel Zuiderkempen. “De aanwezigheid van een winkel in de nabijheid van de burger, maakt het brengen van herbruikbare goederen bovendien laagdrempeliger. Zo kunnen we extra goederen van de afvalberg redden en geven we mensen de kans om kwaliteitsvolle tweedehandsgoederen aan te schaffen.”

Unieke locatie

De locatie voor de nieuwe Kringwinkel in Putte was oorspronkelijk film- en theaterzaal De Toekomst. In de loop der jaren transformeerde de zaal naar een discotheek, een handelszaak in wintersportartikelen Kelvik en nu dus naar een Kringwinkel.

Ook de gemeente zelf steekt een handje toe en ondersteunt de kringwinkel financieel voor de inrichting van het gebouw.