Putse smid krijgt HIB-label

smidLander De Weerdt, De Smid uit Putte, krijgt op woensdag 15 juli het label Handmade in Belgium (HIB) van Unizo uit de handen van Bert Serneels van Unizo Provincie Antwerpen.

Met zijn 21 jaar is Lander waarschijnlijk de jongste smid in hoofdberoep in België. Hij leerde de stiel van zijn vader en volgde na zijn opleiding fotolasser nog stage bij verschillende bedrijven vooraleer zijn eigen zaak te starten.

Het smeedwerk van Lander omvat zowel ballustrades, trappen, poorten en oranjerieën als ramen en deuren. De focus ligt bij De Smid ligt vooral op unieke werkstukken en kwaliteit. Lander bekijkt elk project individueel en maakt een ontwerp samen met de klant. Hij verenigt geschiedenis, traditie en vakmanschap in dit oude ambacht.

Het HIB-label is een initiatief van Unizo. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. Anderzijds is het voor ambachtelijke ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde Unizo het label Handmade In Belgium. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experten kent het label toe.