PutteMiddenstandDe middenstand van Putte heeft een actie gehouden aan het gemeentehuis uit protest tegen het nijpend tekort aan parking in de gemeente. Het ging om een actie van vzw Middenstand Putte met als drijvende krachten voorzitter Nadia Peeters en secretaris Sofie Henderijckx. “Het parkingtekort in Putte is de laatste weken geëscaleerd tot een echte parkeerchaos”, aldus de vzw. “De parking aan het gemeentehuis is afgesloten voor werkzaamheden en de huur van de parking achter het gemeentehuis werd quasi op hetzelfde moment opgezegd. Er was al een chronisch tekort aan parking en dat is nu dramatisch geworden. Klanten klagen omdat ze soms een kwartier moeten rondrijden om een plaatsje te bemachtigen, handelaars zien hun omzet dalen want die klanten zie je niet meer terug. Volgende keer doen zij hun boodschappen in een gemeente waar ze gemakkelijk kunnen parkeren.”

De middenstandsorganisatie zegt dat ze al veertien jaar aan het gemeentebestuur vraagt om extra parkeerplaatsen te creëren. “Noch het vorige gemeentebestuur, noch het huidige gemeentebestuur heeft daar iets mee gedaan. De communicatie met de betrokken schepenen is zo goed als onbestaande. Nochtans hebben wij twee jaar geleden aan het nieuwe gemeentebestuur uitdrukkelijk gevraagd om iets aan het parkeertekort in Putte centrum te doen. Ook hebben we gevraagd om betrokken te worden bij beslissingen over de dorpskern. Zonder resultaat.”

De dames zijn zelf al jarenlang handelaar in Putte centrum. “Tijdens die 30 jaar is de dorpskern drastisch veranderd. Er zijn heel veel winkels bijgekomen, net als tientallen appartementsblokken. Wij hebben als middenstandsorganisatie alles op alles gezet om van Putte een commercieel en levendig centrum te maken. Alles evolueert positief, op één punt na: parking. Want de parkeergelegenheid is nog altijd hetzelfde als 30 jaar geleden. Wij hebben dringend nood aan enkele honderden extra publieke parkeerplaatsen om de groei van de afgelopen decennia op te vangen en Putte centrum commercieel leefbaar te houden. Want een dorpskern zonder parking is als een café zonder bier.”

De vzw Middenstand Putte hoopt dat de actie aantoont dat de Putse handelaars strijdvaardiger zijn dan ooit. “Wij vechten niet alleen voor onze boterham maar ook voor die van onze werknemers. Voldoende extra parkeergelegenheid moet een absolute prioriteit worden van het gemeentebestuur.”