De Cavalerie in Heist-op-den-Berg was vrijdagavond de plaats van afspraak voor de nieuwjaarsreceptie van het Lokaal Ondernemers Netwerk Zuiderkempen. Meer dan 140 ondernemers en genodigden uit Putte en Heist-op-den-Berg waren van de partij op het tweede nieuwjaarsevent van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen in de regio.

Ook tijdens deze receptie werd de nadruk gelegd op de vijf prioriteiten van Voka voor 2017:

  • een vennootschapsbelasting van maximum 25%, zonder een meerwaardebelasting
  • extra investeringen in wegeninfrastructuur en een kilometerheffing voor wagens om overbodige verplaatsingen in de spits te ontmoedigen
  • een grote hervorming van het secundair onderwijs met minder richtingen, en domeinscholen en duaal leren in alle technische studierichtingen als antwoord op het watervalsysteem
  • een strenge loon- en energienorm, die dit jaar voor het eerst zal worden toegepast
  • aangepaste wetgeving om optimaal mee te zijn met de digitale revolutie en te komen tot een meer flexibele, snelle en goedkope manier van de organisatie van de arbeid.

Voor LON-voorzitter Marc Van der Borght was het een terugkeer na een jaar afwezigheid. Jan Scheirs van VSE Technologies uit Heist-op-den-Berg had immers in de loop van 2015 de fakkel van hem overgenomen. Scheirs werd echter eind maart 2016 voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, waarna Van der Borght opnieuw de voorzittershamer van LON Zuiderkempen ter hand nam.

Onze fotograaf Joren De Weerdt was aanwezig tijdens het nieuwjaarsevent in Heist-op-den-Berg. Bekijk snel wie zijn lens niet kon ontwijken.