In de fabriek van Purna Pharmaceuticals in Puurs wordt momenteel het tankpark uitgebreid in functie van de productielijn voor zalven. De Lokerse engineeringspecialist De Roeve realiseert het totaalproject. Purna is een onafhankelijk Belgisch farmaceutisch bedrijf gevestigd in het Vlaamse Pharma Valley, waar ook bedrijven zoals Pfizer, Novartis Alcon Couvreur en Capsugel hun uitvalsbasis hebben.

Purna Pharma met ceo Bart Peeters is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricatie van vloeibare en half vaste farmaceutische producten, zoals gels, zalven en crèmes. Zij haalden recentelijk de productie naar Puurs van ’s wereld meest gekende zalf voor behandeling van spieren. Nu was er nood aan een uitbreiding van het tankpark, processtudie, URS-lastenboek, inox clean piping- en een automatiseringsbedrijf met geavanceerde ervaring in farmacieprojecten.

Voor De Roeve is dit een prestigeproject. Het bedrijf dat 25 jaar geleden ontstond uit een automatiseringsbedrijf, wil meer van dit type turnkey-projecten binnenhalen. “Wij brengen experten samen rond meerdere technieken en expertises om een totaaloplossing te realiseren onder de verantwoordelijkheid van één partij en één aanspreekpersoon”, zegt Antonio Van Holderbeke, sales manager bij De Roeve. Bij de installaties van Purna fungeerde De Roeve als connector met voldoende expertise, waarbij ze het geheel op zich hebben genomen. “Design en voorstudie voor het vastleggen van de specificaties zijn inmiddels achter de rug en we zijn momenteel druk bezig aan de productie-installaties.” In het voorjaar van 2017 moet de volledige productielijn klaar zijn.