Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block en Koen van den Heuvel, burgemeester van Puurs, hebben zaterdag mee de nieuwe productie- en verpakkingsruimtes van Purna Pharmaceuticals in Puurs geopend.

Farmabedrijf Purna, gevestigd aan de Rijksweg in Puurs, produceert bijna dertig jaar farmaceutische vloeibare (siropen en sprays) en halfvaste (zalven, crème en gels) producten. Als onderdeel van een ambitieus groeiprogramma werd een paar jaar geleden geïnvesteerd in een nieuw groot gebouw in de Brabantstraat (zone Pullaer). Dankzij heel wat nieuwe klanten en projecten was een uitbreiding van de productiecapaciteit nodig en het nieuwe gebouw werd afgelopen weekend officieel geopend..

200 medewerkers en familieleden kwamen langs voor een rondleiding langs de hoogtechnologische infrastructuur in Purna. De voorbije jaren werd hard geïnvesteerd in de professionalisering van het personeel en in nieuwe infrastructuur. De rondleiding ging langs de nieuwe verpakkingszaal, de nieuwe productieruimten en waslokalen.

Personeel gezocht

“Purna is een bedrijf in volle groei. We zijn reeds sinds 1988 in Puurs en we blijven hier investeren in lokale productie en R&D”, zegt Bart Peeters, Managing Director van Purna. “Dat zorgt ook voor nieuwe jobs. We hebben nog vacatures voor hooggespecialiseerde professionals in ons chemisch laboratorium en in ons R&D laboratorium, maar ook technische profielen voor onze productieomgeving zijn welkom.”