PTV Planung Transport Verkehr AG, ofwel PTV Group, is voor 300 miljoen euro verkocht aan de holding Porsche SE. Het Duitse bedrijf dat gekend is van zijn routeplanningssystemen en een belangrijke vestiging in Mechelen heeft, is zeer tevreden met de overname. “We hebben nu de juiste strategische belegger voor ons bedrijf gevonden”, licht Vincent Kobesen, ceo van PTV Group toe.

PTV Group ontwikkelt software en biedt expertise voor transportplanning en logistiek. Porsche SE ziet een groot groeipotentieel in de optimalisatie van de stroom van mensen en goederen, en dat is precies de kerncompetentie van PTV. De overname maakt deel uit van een beleggingsstrategie op lange termijn. “Dit stelt ons in staat onafhankelijk te blijven en helpt ons om onze ambitieuze doelen voor de komende jaren te bereiken”, zegt Vincent Kobesen. Het ervaren managementteam bij PTV zal de bedrijfsvoering blijven beheren.

PTV Group, opgericht in 1979, is gevestigd in het Duitse Karlsruhe en heeft wereldwijd twintig verschillende locaties. In België beschikt de groep over belangrijke vestigingen in Ieper en Mechelen. De laatste jaren heeft het bedrijf een positieve omzetontwikkeling gezien en zelfs dubbele cijfers ontwikkeld. Zo werd er het afgelopen fiscale jaar zo’n 93 miljoen euro gegenereerd. De PTV-software wordt in ongeveer 120 landen gebruikt. Wereldwijd werken er zo’n 700 mobiliteitsdeskundigen voor de groep.