vrijbroekOndernemers die op zoek zijn naar een unieke locatie om een horecagelegenheid uit te baten, kunnen hun kans wagen in het Vrijbroekhof in het Mechelse Vrijbroekpark.

Het provinciaal groendomein Vrijbroekpark is meer dan 50 hectare groen aan de rand van de stad Mechelen. Bezoekers kunnen er wandelen, genieten op een terrasje, sporten of de unieke plantencollecties bewonderen. De rozentuin in het park kreeg de prestigieuze Award of Garden Excellence. De vaste plantenborders, de dahliacollectie en de nutstuin met kruiden en fruitbomen tonen een stukje Belgische tuinbouwkunst.

De horecagelegenheid Vrijbroekhof, gerenoveerd in expo ’58 stijl, ligt tussen de rozentuin en de grote visvijver en heeft een terras met uitzicht op een avontuurlijke speeltuin. De zaak is een trekpleister voor de bezoekers van het Vrijbroekpark.

De provincie Antwerpen heeft een procedure opgestart om een nieuwe uitbater aan te stellen. De nieuwe concessie geldt voor een periode van 9 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De start van de nieuwe concessie wordt in overleg met de nieuwe uitbater vastgelegd, maar vangt bij voorkeur aan voor de start van de paasvakantie 2016. Wie zich kandidaat wil stellen, heeft daar nog tot 8 februari 2016 de tijd voor. De biedingen moeten uiterlijk om 14 uur binnen zijn.

Het lastenboek en inschrijvingsformulier kunnen worden aangevraagd bij het Departement Vrije Tijd van het provinciebestuur van Antwerpen.