Progreso helpt t-groep met automatisatie talentmanagement

brasseurt-groep, met hoofdzetel in Mechelen, voert in al zijn divisies een automatisering van HR door en schakelt hiervoor Progreso HR Software uit Antwerpen in.

Zowel t-interim, t-office en t-heater als Ascento, IPMT en Op-stap naar werk, die alle tot de t-groep behoren, zullen op HR-vlak in de automatiseringsoperatie worden betrokken.

t-groep NV is een HR-dienstverlener die actief is in België, Nederland en Polen. Op de Belgische markt is t-groep gekend via de divisie t-interim die zich richt op de markt van de uitzendarbeid, en de divisie Ascento die haar klanten professioneel en kwalitatief advies aanbiedt op het vlak van talent mobility. t-groep beschikt in België over een 80-tal kantoren waar in totaal ongeveer 400 mensen werken.

De HR-dienstverlener kent een sterke mensgerichte cultuur. Het ontwikkelen van talent is één van de basispijlers van het HR-beleid. “Daarom waren we op zoek naar een partner die ons daar op een pragmatische en vooral eenvoudige en doelgerichte manier mee kon helpen. We zochten een ondersteunend systeem om heel het opleidings- en ontwikkelingsgebeuren te automatiseren en beter te kunnen opvolgen”, legt Véronique Brasseur, HR Business Director bij t-groep, uit.

“Onze werknemers dienen over verschillende kwalificaties te beschikken. De opvolging hiervan is tijdrovend voor HR en dus moest dit ook mee geautomatiseerd kunnen worden. We wilden een transparant systeem dat ook voor leidinggevenden en medewerkers zelf een meerwaarde betekent door zowel het opleidingsaanbod als de inschrijvingsflow transparant te maken voor alle stakeholders in de organisatie. Bovendien zal elke medewerker nu ook een mooi overzicht krijgen van de gevolgde opleidingen”, vat Brasseur samen.

De geïntegreerde software die Progreso maakt, bevat alle modules om de meerwaarde van HR maximaal tot zijn recht te laten komen. Concreet gaat het over uiteenlopende HR-onderdelen zoals recrutering, doelstellingen- en prestatiemanagement, functionering en evaluatie, opleidingen, competentiemanagement, talentdetectie, bonussen en extralegale voordelen, personeelsbudgettering, beheer van certificaten en kwalificaties,…..

“Progreso heeft ons overtuigd van de mogelijkheden van hun aanpak en systeem. Dat we snel kunnen gaan, was voor ons zeker een meerwaarde en Progreso wilde in die ambitieuze planning meegaan. Ze bieden een geïntegreerd HR-systeem, dus bekeken we ook welke andere HR-processen we daaraan kunnen koppelen. Zo kwamen we al snel tot het domein van recrutering en selectie. Ook op het vlak van prestatiemanagement en continuïteitsbeleid zijn er op termijn nog stappen vooruit te zetten”, luidt het bij t-groep.