Op 29 juni kan je op Facebook live meekijken naar de diploma-uitreiking van de studenten communicatiemanagement op campus De Ham in Mechelen.

Alidor El Benni en Bert Van Thilborgh, eventmanagers in hart en nieren en docenten op de Thomas More Hogeschool, namen het initiatief. “Vaak zeggen studenten dat ze het jammer vinden dat ze niet de volledige familie kunnen meenemen naar de proclamatie. Daarom zochten we naar een oplossing.” Opleidingshoofd Inge Jamaels vult aan: “Op onze hogeschool zijn we voortdurend bezig met experimenteren en het uitproberen van nieuwe mogelijkheden. Communicatiemanagement leek ons de richting bij uitstek om dit te doen. We willen steeds mee zijn met onze tijd en het digitale verhaal hoort daar zeker ook bij.”

De Facebook livestream laat familieleden, vrienden of kennissen die niet naar de proclamatie kunnen afzakken toe de plechtigheid toch te volgen. “Aangezien ik een heel grote familie heb, kan ik niet iedereen meenemen naar de proclamatie. De livestream is daar een fijne oplossing voor”, zegt studente Yousra Chahboune. Tussendoor zullen er ook foto’s en andere sfeerbeelden van de studenten te zien zijn. Ook live interviews met afstuderende studenten zitten erbij.

Het Antwerpse omroep- en mediaproductiebedrijf SLASH9 zal de livestream mee begeleiden. SLASH9 houdt zich bezig met livestreams van verschillende events, van congressen tot feestjes. Het bedrijf heeft eerder al samengewerkt met Tommorowland, VRT, NMBS en Renault. Ittai De Vree, medeoprichter van SLASH9: “Het is de eerste keer dat we een proclamatie live streamen, maar het principe blijft hetzelfde. De livestream dient om meer mensen jouw evenement te laten ervaren zonder dat ze er echt bij zijn.”