zorgbeursDe adviespartner in de zorg-, welzijns- en openbare sector Probis uit Geel heeft de organisatie van de beurzen Expo60+ in Mechelen en Healthcare in Brussel verkocht aan Artexis Easyfairs Group, Belgisch marktleider in de organisatie van beurzen. Beide beurzen richten zich naar zorgprofessionals.

Expo60+ vindt plaats van 7 tot 9 oktober in Nekkerhal-Brussels North, zoals de Mechelse expohal heet sinds de overname door Artexis Easyfairs Group. De beurs verwelkomt dit jaar 260 standhouders en richt zich naar professionelen in de zorgsector. “35% zijn kader- en directieleden van ziekenhuizen en zorgcentra”, zegt Dominique Opdebeeck, de Turnhoutse commercieel verantwoordelijke van Expo60+ die mee de overstap maakte naar Artexis Easyfairs. “Ook secretarissen en OCMW-voorzitters uit heel Vlaanderen worden verwacht naast architecten, studiebureaus en projectontwikkelaars. Nog eens 30% van de bezoekers is medisch en paramedisch personeel.” De beurs verwacht 7.500 bezoekers.

Naast Expo60+ heeft Artexis ook Healthcare van Probis overgenomen, dat zich naar hetzelfde publiek richt en plaatsvindt in Brussels Expo. Het ene jaar was het Mechelen, het andere jaar Brussel. “Dat zal binnenkort veranderen”, kondigt Opdebeeck aan. “Dit jaar is de laatste editie van Expo60+ in Mechelen. Volgend jaar verhuizen de beurzen onder de naam Health & Care naar Flanders Expo in Gent. Dat wordt een tweejaarlijks zorgevent en zal afwisselend plaatsvinden met de beurs Soins & Santé in Namen.”

Voor de eerstkomende Expo60+ in Mechelen levert Hostessenservice een 30-tal onthaal- en andere medewerkers. “22 mensen zullen voor Artexis werken, de andere op de standen. Dat aantal kan nog oplopen”, zegt zaakvoerster Wendy Van Nyen van Hostessenservice. “We werken al vijf jaar voor de beurzen van Probis en zijn blij dat ze ook na de overname door Artexis op ons een beroep blijven doen. Voor ons is het de eerste keer dat we voor Artexis werken. Hopelijk biedt dit perspectieven naar andere evenementen en beurzen.” Hostessenservice werd trouwens onlangs door de Belgium Event Manager Guide uitgeroepen tot tweede beste hostessenkantoor van België.