Primus wint Ride On Award

Free Spirits Angelo - Golden Ride On AwardTijdens de tweede editie van het Ride On Filmfestival in de Gentse Vooruit kaapte de mini-documentaire over surfer-boardshaper Angelo, gedraaid in opdracht van Primus voor de reeks Free Spirits, de eerste prijs weg.

Het Ride On Filmfestival biedt een platform voor filmmakers, atleten en muzikanten die houden van action sports en die een stap verder willen gaan dan het verspreiden van hun werk via sociale media. De nadruk bij de inzendingen van de deelnemers (zowel professionals als amateurs) ligt op het brengen van een verhaal en het toepassen van creatieve camera– en montagetechnieken.

De inzending van Primus scoorde binnen de categorie Best Film. “De mini-documentaire is een kort en krachtig verhaal dat naadloos aansluit op de filosofie van Ride On”, aldus de jury. “Het vertelt over de niet-alledaagse keuze van Angelo, een jonge surfer, die er in een land zonder torenhoge golven resoluut voor kiest om opmerkelijke surfplanken te bouwen, onder het motto passion is the key.”

Na het verhaal van Angelo bracht Primus in de reeks Free Spirits ook dat van urban explorer Sylvain en messenmaker Antoine uit. In januari wordt het vierde – en voorlopig laatste – verhaal in de Free Spirits-reeks voorgesteld.

Brouwerij Haacht uit Boortmeerbeek is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers te werk. Naast haar pils Primus brouwt ze eveneens verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber- en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo en Mystic. In 2014 werd Tongerlo Blond op de World Beer Awards verkozen tot Beste Bier ter Wereld.