sylvainfreespiritsDeze week hebben Primus en Brouwerij Haacht uit Boortmeerbeek deel twee gelanceerd van de docureeks Free Spirits. In deze reeks wordt de wereld van eigenzinnige karakters tot leven gebracht.

De Free Spirits-reeks werd deze zomer gelanceerd met het verhaal van Angelo, een West-Vlaamse surfer en boardshaper die vertelt over passie, keuzes maken, creativiteit en een diepgeworteld geloof in eigen kunnen. Het tweede verhaal van Brusselaar Sylvain is vanaf deze week te zien op tv-zender Discovery Channel en in de bioscoop, waar de sfeervolle beeldvorming en de filmische aanpak van de reeks extra tot hun recht komen.

Dit keer duiken de filmmakers onder in de wereld van Sylvain, een Brusselaar die elk vrij moment besteedt aan het verkennen van verlaten gebouwen en industriële sites. Vooraf documenteert hij zich grondig, waardoor hij eenmaal ter plaatse magistrale foto’s weet te maken. Net dat maakt Sylvain uniek in de wereld van de urban explorers. Zijn drijfveer? De ziel van de plek doorgronden en schoonheid blootleggen die anders verborgen blijft.

“Brouwerij Haacht en haar pilsmerk Primus staan al sinds jaar en dag bekend als een beetje eigenzinnig. Met de docuserie Free Spirits brengt Primus een ode aan mensen die in het leven gewoon hun eigen ding durven doen”, zegt Parsifal Adriaens, brand manager van Brouwerij Haacht NV. “De mannen die in de serie geportretteerd worden, zijn een belichaming van de waarden waar het merk Primus voor staat.”

De verhalen van Angelo en Sylvain kunnen worden bekeken op de digitale platformen, waaronder www.primus.be en YouTube. De Free Spirits-reeks wordt in de komende weken nog aangevuld met een derde en vierde episode.