Prim, ofwel Public Relations Industrie Mechelen, bestaat 45 jaar. Al zo lang verzamelt de organisatie elke eerste maandag van de maand vertegenwoordigers van het Mechelse bedrijfsleven en van het stadsbestuur rond een gastspreker. De 45ste verjaardag werd gevierd met de overhandiging van een cheque van 2.000 euro aan vzw Sjarabang.

Jan Simons. Foto Joris Herregods.

Jan Simons. Foto Joris Herregods.

“We zijn wellicht de langst bestaande netwerkorganisatie in Mechelen”, zegt Jan Simons, manager van congres- en erfgoedcentrum Lamot en al sinds 2012 voorzitter van Prim. Maar er zit nog steeds vaart in de organisatie. “We merken dat ons publiek verjongt en dat het aantal deelnemers aan de bijeenkomsten stijgt. Op onze maandelijkse lunch komen steeds tussen de 50 en 60 deelnemers af. Er is ook altijd een afvaardiging van het stadsbestuur aanwezig. Dit geeft de deelnemers de kans om op een informele wijze in dialoog te gaan met de beleidsmakers van de stad.”

Het ledenaantal van Prim blijft groeien. “We zien inderdaad een gestage groei. Meer en meer jonge ondernemers voelen zich aangetrokken tot de formule van Prim, dat een uitstekend netwerk biedt voor wie in het Mechelse zaken doet.”

Jan Simons vindt het vanzelfsprekend dat de vereniging een cheque uitdeelt ter gelegenheid van haar verjaardag. “Wie het wat beter heeft, moet delen, vind ik. Sjarabang maakt onder andere schilderijen, veelal met mensen met een mentale beperking. Graag zouden ze hun werken aan bedrijven verhuren of verkopen. We hopen hen met onze steun een stukje op weg te helpen.”